Precizari ANAF | DGV privind atribuirea EORI de catre autoritatea vamala

Precizari ANAF | DGV privind atribuirea EORI de catre autoritatea vamala

Ca umare a unor sesizari primite de catre ANAF – Directia Generala a Vamilor s-a constatat ca se solicita in numele acesteia achitarea de taxe pentru atribuirea numarului EORI, prin urmare se precizeaza:

Autoritatea vamală nu solicită niciun fel de taxa sau tarif pentru atribuirea numărului EORI.

Ce este Eori?

Numarul EORI este un numar unic pe care il primesti de la ANAF DGV, care este valabil pe intreg teritoriu Uniunii Europene, acesta putand fi utilizat in toate operatiunile vamale derulate de catre detinator, pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

In Romania, singura autoritate competenta pentru inregistrarea si atribuirea numerelor EORI este Directia Generala a Vamilor, care apartine de ANAF.

Acordare se solicita de catre persoanele fizice si juridice interesate la directiile regionale vamale unde isi au domiciliul/sediu profesional/ sediu social sau, in cazuri exceptionale, direct, la biroul vamal de frontiera.

Pentru atribuirea numarului EORI, trebuie depusa o cerere de inregistrare in aplicatia EORI www.customs.ro.

Cererea EORI se adresează Direcției Regionale Vamale în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are sediul/domiciliul, în cazul persoanelor stabilite în România, sau la direcția regională vamală în a cărei rază de competență teritorială urmează ca solicitantul să desfășoare activitățile în cazul operatorilor economici și altor persoane care nu sunt stabilite pe teritoriul vamal al Uniunii.  Pentru a identifica aria de competență teritorială a Direcțiilor Regionale Vamale, respectiv unde trebuie să depuneți cererea, vă rugăm să consultați fișierul disponibil în această pagină la secțiunea DRV Competente pentru EORI. După ce a fost înregistrată cererea în aplicația „EORI-RO”, aceasta se tipărește, se semnează de către solicitant și se transmite împreună cu documentele justificative/copia C.I., la Direcția Regională Vamală la care a fost înregistrată cererea. Cererea și documentele pot fi transmise pe cale electronică, la adresa de e-mail a Direcției Regionale Vamale respective.

Sursa Comunicare ANAF Nr. ARPC 1129/2.08.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.