Subiect: expert contabil, codare nc, codare produse intrastat, intrastat, intrastat import, intrastat export, intocmire intrastat, depunere intrastat, depunere declaratie intrastat

#Intrastat este denumirea sistemului de colectare a datelor statistice privind comertul cu bunuri între statele membre ale Uniunii Europene. Acest sistem statistic este operational de la 1 ianuarie 1993 la nivelul UE si are la baza urmatoarele regulamente:

  • REGULAMENTUL (UE) 2019/2152 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 noiembrie 2019 privind statisticile europene de întreprindere, de abrogare a 10 acte juridice în domeniul statisticilor de întreprindere publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L327 din 17.12.2019;
  • REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1197 AL COMISIEI din 30 iulie 2020 de stabilire a specificatiilor tehnice si a modalitatilor în temeiul Regulamentului (UE) 2019/2152 al Parlamentului European si al Consiliului privind statisticile europene de întreprindere si de abrogare a 10 acte juridice în domeniul statisticilor de întreprindere publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L271 din 18.08.2020.

Informatiile colectate prin sistemul Intrastat sunt foarte importante întrucât:

  • permit cunoasterea volumului schimburilor internationale ale fiecarui stat membru;
  • stau la baza calculului indicatorilor macroeconomici care evidentiaza evolutia economica si sociala a unei tari;
  • sunt utilizate pentru fundamentarea politicilor comunitare în diferite domenii (politici comerciale, monetare, vamale, etc).

Sistemul Intrastat a devenit operaţional Începând cu data de 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeana. Declaraţia statistică INTRASTAT este completată de toţi operatorii economici ale căror importuri si/sau exporturi intra-UE de bunuri depăşesc pragurile valorice stabilite pentru anul de referinţă.

Sursa: Intrastat

Cauti pe cineva care sa-ti faca codarea NC a produselor sau sa-ti intocmeasca si depuna declaratia lunar INTRASTAT? Cu noi transformi viziunea ta in rezultate!

Compania noastra își propune să fie alături de tine oferindu-ți servicii externalizate complete de contabilitateresurse umane și consultanta ONRC, alături de o experiență de peste 15 ani. 

Misiunea noastră este de a oferi servicii externalizate clienților noștri împreună cu profesionalism, calitate, integritate, transparență și disponibilitate. Oferim, astfel, partenerilor noștri sprijinul necesar pentru atingerea propriilor obiective și depășirea barierelor, ducând astfel la o dezvoltare durabilă și solidă.

Am fi încântați ca societatea dumneavoastră să se numere printre partenerii noștri permanenți.

Deoarece considerăm că ideea ta de afaceri și viziunea ta are valoare, ne rezervăm dreptul de a particulariza la rândul nostru onorariul lunar. Acest lucru oferindu-ne nouă, cât și ție din postura de client, flexibilitate, dar și o viziune mai clară asupra speței. Asa ca, nu uita sa completezi formularul de mai jos!

Dacă aveți întrebări, vă stăm oricând cu plăcere la dispoziția pentru a vă furniza informații cu privire la ofertă, servicii sau orice altă nelămurire la numărul de telefon afișat în site, 0720.804.784, sau la adresa de e-mail, hrcontabilitate.ro@gmail.com/ av.juridic@hrcontabilitate

#contabilitate #resurseumane #gazduiresediu #infiintaresrl #onrc

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: